Jouw smartphone opschonen, dat doe je zo!

 

Tegenwoordig heeft iedereen standaard zijn smartphone op zak, zelfs tijdens het eten of op het toilet. Doordat jouw telefoon altijd overal mee naar toe mag, komen hier best wel wat bacteriën bij kijken. Maar hoe maak je nou jouw telefoon schoon zonder iets te beschadigen? Dat leggen wij jou haarfijn uit..

Broeinest van bacteriën

Jouw smartphone heb je altijd bij je en het mag overal mee naartoe. Je pakt de telefoon, met telefoonhoesje, de hele dag op met je handen en legt je telefoon ook op allerlei publieke plekken neer. Een schoonmaakbedrijf heeft in 2017 een onderzoek verricht waaruit is geconcludeerd dat 67 procent van de Nederlands hun telefoon meeneemt naar het toilet. Helaas maakt maar slechts 31 procent van de Nederlands hun telefoon slechts een keer per jaar half schoon. Dit wordt dan ook alleen gedaan wanneer de telefoon zichtbaar vies is!

Aangezien jouw telefoon altijd met jou meegaat, wil je waarschijnlijk niet weten hoeveel bacteriën er op zitten. Echter zitten er op telefoons of smartphonehoesjes vaak 18 procent meer bacteriën dan op deuren en doorspoelknoppen van openbare toiletten.

Nu ben je er vast van overtuigd dat het wel eens slim kan zijn om je telefoon eens schoon te maken. Hiervoor hebben wij een stappenplan bedacht, zodat jouw telefoon niet beschadigd raakt.

Stap 1: verwijder stofjes, kruimels en zand

In het gat van de oplaadpunten, koptelefoon aansluitingen kunnen zich hoopjes stof, zand en kruimels makkelijk opstapelen. Deze moeten er eerst uitgehaald worden zodat de rest van de telefoon niet beschadigd wordt tijdens het schoonmaken.

Hoe? Als er niet te veel rotzooi in zit, dan is een paar keer hard bazen wel voldoende. Wil je het graag grondiger aanpakken? Dan hebben wij ook een methode klaarliggen. Pak een paperclip en buig deze recht. Rol om het uiteinde een aantal laagjes plakband met de plakkende kant naar buiten. Nu heb je een mini stoffer voor je smartphone gemaakt!
Wees wel voorzichtig, zodat je niets kapot maakt.

Stap 2: Kies het juiste doekje en schoonmaakmiddel

Pak een doekje om de smartphone schoon te vegen. Kies hiervoor voor een gepast doekje, zoals een microvezeldoek. Vermijd ruwe theedoeken, handdoeken of keukenpapier. Gebruik ook géén alcoholische doekjes of met ammoniak, hierdoor kan het touchscreen van je telefoon beschadigen!  Behalve wanneer je er natuurlijk goed telefoonbeschermer  omheen hebt!

Stap 3: Een schone telefoon begint bij jezelf..

Was regelmatig je handen! Hierdoor blijft je telefoon natuurlijk ook schoner. Dus na een toiletbezoek, een reis met het OV of na het niezen is het verstandig om dit toch even te doen.

Wat ook heel goed helpt voor de hygiëne in verband met jouw telefoon? Een telefoonhoesje er omheen plaatsen! Hierdoor voorkom je dat er veel stofjes in je telefoon terecht komen.

 

Comments

Popular posts from this blog

Attraction of Online Casino Games

The Right Way To Hire A Private Detective

Ervoor zorgen dat u de juiste rijschool heeft